ASVA studentenunie

2800 leden
15
1945
CREA
geen ontgroening
DebatInhoudelijke activiteitenVrijblijvend
Logo/Wapen van ASVAFoto 0 van ASVAFoto 1 van ASVA

De ASVA studentenunie is dé centrale belangenbehartigingsorganisatie voor studenten aan de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam. De ASVA studentenunie heeft ongeveer 2800 leden en 35 lidverenigingen. Wij lobbyen bij de gemeentepolitiek voor meer studentenkamers en bij de Universiteit voor kwalitatief goed onderwijs. Zo heeft de ASVA het afgelopen jaar samen met de studentenraad voorkomen dat studenten aan de UvA extra moesten gaan betalen voor extra onderwijs. Ook heeft de ASVA er mede voor gezorgd dat de gemeente Amsterdam een plan heeft om 7.600 nieuwe studentenkamers te bouwen. Op dit moment zijn er al meer dan 3.500 nieuwe kamers gecreëerd mede dankzij de lobby van de ASVA. Daarnaast biedt ASVA studenten ook een aantal diensten. Als lid kun je bij ons terecht voor de goedkoopste legale fiets van Amsterdam. Ook bieden wij goedkope verzekeringen en gratis kamer bemiddeling. Tot slot helpt ons Rechtsbureau je graag als je in juridische problemen komt.

Maar bij de ASVA is het ook heel gezellig. Zo hebben we iedere woensdag de woensdagmiddaglunch en eens in de twee weken de Vrijdagmiddagborrel. In onze organisatie zijn ongeveer 80 man actief. Wil jij ons helpen bij het opkomen voor studenten en nieuwe vrienden maken? Wordt dan actief bij ASVA! Als je wil meedenken over hoe we het studentenkamer tekort gaan oplossen of hoe jouw onderwijs beter kan, meld je dan aan voor een van onze commissies. Ook zijn we altijd op zoek naar mensen die onderzoek willen doen naar studentenproblemen of naar mensen die willen helpen met het organiseren van KersVers, de introductie van de HvA. Tot slot kan je je ook aanmelden voor onze redactie en meeschrijven aan de Peper of onze website.

Help me kiezen!

Kieswijzer, help me kiezen!

Uitgelicht

SkollDERMChip&ChargeASCRUMA.S.V.GayParticolarteIchthusOrionisC.S.F.R.G.S.V.A.NoNoMesL.A.N.X.BonaparteASC/AVSVSSRAAEGEESIBNereusASVANSAUnitasSKITSLiberCycladesOkeanos

Skoll