A.S.D.V. Bonaparte

150 leden
45
1998
het Gespuis
geen ontgroening
DebatKleinschaligStudieondersteuningBorrelenCultuur
Logo/Wapen van BonaparteFoto 0 van BonaparteFoto 1 van BonaparteFoto 2 van BonaparteFoto 3 van Bonaparte

De Amsterdamse Studenten Debatvereniging Bonaparte is opgericht in 1998. Sindsdien is Bonaparte uitgegroeid tot de beste debatvereniging van Nederland. Bonaparte is een levendige vereniging, waarin ieder lid zelf bepaalt wat hij uit zijn lidmaatschap haalt. Sommige leden komen vooral om te debatteren, anderen juist voor de gezelligheid. We kennen geen ontgroening, opkomstplicht, jaarclubs of disputen, maar wel commissies waarin je snel actief kunt worden. Het maakt ons niet uit welke studie je doet, met welke politieke partij je je identificeert en of je een bachelor of master student bent, we leren je graag kennen! Er worden door het jaar heen veel activiteiten georganiseerd, zoals feesten, etentjes, filmavonden, een gala en verschillende debattoernooien. Bij Bonaparte krijg je de kans om zowel de geest te scherpen als te genieten van het studentenleven!

Iedere donderdagavond starten we om 20:00 uur in Het Gespuis, Spuistraat 47A-1. Er worden meerdere debatten gehouden over uiteenlopende onderwerpen. Tussendoor wordt er gedronken aan de bar. Uiteindelijk sluiten we de avond altijd af in de kroeg. Als je langs wilt komen dan ben je van harte welkom, je kunt dit eventueel vooraf bij onze secretaris melden (info@asdvbonaparte.nl).

Op de dinsdagavond is er eveneens de mogelijkheid voor deelnemers om hun debatvaardigheden te verbeteren. Ervaren trainers verzorgen op deze avonden zowel inhoudelijke cursussen als trainingen om verschillende debatvaardigheden te verbeteren. Deelnemers krijgen op deze avonden ook veel gelegenheid om te oefenen. De combinatie van de dinsdag- en de donderdagavond zorgt ervoor dat beginners hun debatvaardigheden in korte tijd sterk kunnen verbeteren. En deze formule blijkt succesvol, want Bonaparte timmert op nationaal en internationaal niveau flink aan de weg. Bonapartianen scoren regelmatig goed op zowel nationale als internationale toernooien. Bovendien is Bonaparte verantwoordelijk voor de organisatie van één van de grootste nationale debattoernooien van Nederland.

Help me kiezen!

Kieswijzer, help me kiezen!

Uitgelicht

ASCRUMNSAASVASIBSSRACycladesC.S.F.R.DERMNereusAEGEEOrionisSKITSSkollNoNoMesLiberOkeanosUnitasChip&ChargeASC/AVSVL.A.N.X.IchthusG.S.V.A.A.S.V.GayParticolarteBonaparte

ASCRUM