A.S.R. Nereus

990 leden
130
1885
Sociëteit Nereus
ontgroening
BorrelenSociëteitSportInternationaal
Logo/Wapen van NereusFoto 0 van NereusFoto 1 van NereusFoto 2 van Nereus

De Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus werd in 1885 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste en meest succesvolle studentenroeivereniging van Nederland. Nereus kenmerkt zich als de ideale combinatie tussen toproeien en gezelligheid.

Vanuit goede begeleiding en een professionele instelling worden jaar in jaar uit, door zowel toproei(st)ers als beginnende roei(st)ers, vele overwinningen behaald op nationale en internationale wateren. In 2017 werd op de World Cup I goud gewonnen in Belgrado door de verenigingsacht van Nereus. Daarnaast was Nereus ook hofleverancier van de Nederlandse equipe met 19 Nereïden op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Een gouden medaille en vier bronzen medailles werden gewonnen in respectievelijk de lichte vrouwen dubbel twee en de mannen acht.

Uiteraard kan en wil niet iedereen zich op hoog niveau manifesteren. Er is dan ook alle mogelijkheid om de sport op een minder intensieve wijze te bedrijven en de nadruk naast het roeien meer te leggen op de sociale mogelijkheden die Nereus biedt. Vanuit vele commissies en dankzij de betrokkenheid van haar leden beschikt Nereus over een enorm organisatievermogen. Ieder jaar worden grote evenementen georganiseerd zoals de Heineken Roeivierkamp, met 3.500 deelnemers van over de hele wereld en 10.000 toeschouwers een groot event in Amsterdam. Verder worden het NK Indoorroeien, de Thetis Sprint en de Nereus Carpit Noctem georganiseerd en zijn er gala’s, kampen, diners en aan het einde van het jaar een sociëteitsweek. Op donderdag wordt er wekelijks geborreld.

Om erachter te komen of Nereus bij je past kun je lid worden van de afroeiperiode; een unieke, vrijblijvende introductieperiode die vijf weken duurt. Gedurende deze periode maak je kennis met het roeien en de sfeer op Nereus. Er worden onderlinge wedstrijden gevaren, trainingen gegeven, een afroeikamp georganiseerd en uiteraard zullen de beruchte goede feesten gegeven worden waar Nereus om bekend staat. Na deze vijf weken kan je besluiten om van de A.S.R. Nereus lid te worden.

Voor meer informatie kun je terecht op www.nereus.nl!

Help me kiezen!

Kieswijzer, help me kiezen!

Uitgelicht

IchthusNereusA.S.V.GaySKITSASVAASC/AVSVL.A.N.X.NSAOkeanosDERMChip&ChargeC.S.F.R.LiberSkollParticolarteBonaparteSSRAAEGEEOrionisG.S.V.A.CycladesNoNoMesSIBUnitasASCRUM

Ichthus