Unitas Studiosorum Amstelodamensium

460 leden
120
1911
S.A.L.V.E
ontgroening
DisputenSociëteitBorrelenOntgroeningTraditioneel
Logo/Wapen van UnitasFoto 0 van UnitasFoto 1 van UnitasFoto 2 van UnitasFoto 3 van UnitasFoto 4 van Unitas

Unitas Amsterdam 
Begin je net een nieuw leven in Amsterdam en ben je op zoek naar een leuke vereniging naast je studie? Dan ben je bij Unitas aan het goede adres! Unitas, opgericht in 1911, is de op twee na grootste en oudste studentenvereniging van Amsterdam. Iedere dinsdag en woensdag zijn er borrels op de eigen sociëteit S.A.L.V.E. in hartje Amsterdam.

Unitas is een veelzijdige vereniging met een open sfeer, waar iedereen elkaar kent en je toch elke keer nieuwe mensen ontmoet. Naast de reguliere borrels, organiseert Unitas fantastische feesten tijdens onder andere de Dies en de Kroegdies.

Verbanden 
Bij Unitas zijn er 11 colleges (disputen) met elk een uniek karakter. Het bijzondere aan de vereniging is dat we naast mannen- en vrouwencolleges ook gemengde colleges hebben. Er zijn meer tradionele, maar ook meer ongedwongen colleges, waardoor je altijd een college zal vinden wat perfect past bij wat jij zoekt in een vereniging. Je komt als eerstejaars altijd bij een college terecht. Naast verticale verbanden kun je ook een jaarclub oprichten met jouw jaargenoten en daarmee activiteiten ondernemen. Tevens zijn de vele commissies binnen Unitas een kans bij uitstek om veel nieuwe mensen binnen Unitas te leren kennen en om jezelf op zowel organisatorisch als op sociaal vlak te kunnen ontwikkelen. Door commissies worden elk jaar vele feesten en een gala georganiseerd, maar bijvoorbeeld ook sporttoernooien waar leden zich van hun sportieve kant kunnen laten zien. Daarnaast kent Unitas ook een tweetal aan creatieve afdelingen, namelijk de toneelafdeling, de T.U.S.A., die jaarlijks een voorstelling produceert en regisseert. De M.U.S.A. is de band van Unitas.

Activiteiten 
Binnen de muren van onze sociëteit vinden vele feesten plaats, zoals een week vol feesten ter viering van de Dies Natalis in februari en later in het jaar ter viering van de Kroegdies. De Dies Natalis wordt afgesloten met een grootschalig gala in kasteel vlak voor de grens. De legendarische pullenfeesten, die je als aanstaande student ook mee kunt maken tijdens de VU introductiedagen of de INTREE week, vinden een aantal keer per jaar plaats en leveren altijd weer fantastische verhalen op. Daarnaast organiseren colleges themafeesten waar de hele vereniging welkom is, maar ook vele activiteiten voor hun eigen leden, zoals weekenden weg en skivakanties.

Inschrijven (DIKGEDRUKT)
Lid zijn bij Unitas gaat uitstekend samen met je studie. Wij nodigen je van harte uit om tijdens de VU introductiedagen en/of INTREE-week langs te komen en zelf te ervaren hoe leuk Unitas jouw studentenijd kan maken! Vanaf woensdag 23 augustus tot en met de last-minute party op maandag 4 september is er elke avond een feest op onze sociëteit. Voor meer informatie over deze feesten en over Unitas kun je terecht bij www.uiteraard-unitas.nl. Tot snel!

Help me kiezen!

Kieswijzer, help me kiezen!

Uitgelicht

SSRAC.S.F.R.DERMASC/AVSVASVASIBASCRUMBonaparteUnitasNSAOrionisG.S.V.A.OkeanosChip&ChargeLiberSkollCycladesNereusIchthusAEGEEL.A.N.X.NoNoMesSKITSParticolarteA.S.V.Gay

SSRA